|
|
Za svetle in čiste barve uporabite bela jajca. Če imate domača jajca, uporabite tista, ki so stara že kakšen teden. Lupljenje svežih jajc je skoraj nemogoča naloga, ker še niso absorbirala zadosti zraka, da bi ustvarila zračni žepek pod lupino.
ČEBULNI OLUPKI - Oranžno-rumena barva ŠPINAČA - Bleda zelena barva KORENJE - Rumena z notami olivne barve GROZDNI SOK - Barva sivke ZAMRZNJENE BOROVNICE - Temno modra barva ZAMRZNJENE MALINE - Svetlo roza barva KAVA - Svetlo rjava CIMET - Bakreno rjava RDEČE ZELJE + SOL - Turkizno-modra barva KURKUMA - Zlato rumena PAPRIKA V PRAHU - Opečno rdeča
Jajce položite v ponev ali pa v lonec. Nato dodajte poljubno zelenjavo, sadje ali pa začimbo. Voda mora prekriti jajca in vso zelenjavo, ki ste jo položili na jajca. V vodo še dodajte nekaj kisa, ker boste s tem pripomogli za boljši efekt barve na jajcu.
Ko bodo jajca zavrela, jih nato še na majhnem ognju kuhajte okoli 15 minut. Če si boste kasneje želeli temnejših barv, vam priporočamo, da jih v loncu skupaj s pripravkom pustite še dve uri. Naravne barve za velikonočne pirhe, bodo dale pirhom mat učinek. Če želite svetleča jajca, jih s krpo in z nekaj kapljicami olivnega ali pa kateregakoli drugega rastlinskega olja premažite in dobili boste svetleč efekt. |